Professorat

Director: Carles Magraner (violes d’arc)

CM_JoseCuellar 2 copiaCarles Magraner és per ser un músic sincer que al llarg dels trenta anys que porta al davant de Capella de Ministrers ha evolucionat al mateix temps que ho feia la interpretació de la música antiga, ansiós al principi de recuperar en la mesura del possible el passat sonor, convençut avui en dia que la música, siga quina siga la seva època, és un camp obert a l’experimentació que admet múltiples lectures que no reneguin per res del rigor i de la sensibilitat cap a les fonts. Lectures que parteixen del mateix context de l’artista, del seu arrelament en el present i de la necessitat de comunicar-se amb un públic a través d’un repertori no sempre fàcil. A Carles Magraner li preocupa imprimir vida i veracitat al repertori que interpreta. Partint dels materials que li arriben del passat la seua proposta és presentar-los com objectes d’un museu en renovació constant, procurant que els nostres sentits, i molt en particular l’oïda, dirigeixin la seua atenció cap a determinats aspectes de l’objecte sonor original de manera que puguen seguir captivant l’atenció, com ho va fer en el passat.


Ajudant de direcció: Robert Cases (viola de mà, llaüt i tiorba)

robert_cases_bio copiaDesprés de completar els estudis de guitarra al Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València, Robert Cases comença la seva especialització en música antiga amb Jesús Sánchez, a Madrid. Posteriorment es desplaça al Conservatorium van Amsterdam on estudia amb Fred Jacobs i es llicencia al Koninklijk Conservatorium a La Haya sota la tutela de Mike Fentross i Joachim Held. Degut a la seva intensa experiència amb la guitarra clàssica i els instruments antics de corda polsada, ha estat becat per la Spanish Guitar Foundation per recuperar la guitarra de 10 cordes.


Director escénic: Toni Aparisi

ac12d09f-96b9-49b6-b20a-a557b1ad8518-1Intèrpret de dansa i teatre, coreògraf i director d’obres de dansa contemporània. Format en art dramàtic, performance, ioga i tècniques de dansa contemporània. Ha treballat per a multitud de coreògrafs nacionals i internacionals com Santiago Sempere, Rosángeles Valls, Vicente Sáez (entre altres).
És professor de dansa a la Universitat de València i crea peces per a la seua companyia TransferMove i per a Ananda dansa. Rep treballs per encàrrec per al Palau de la Música (València), Centre Coreogràfic de València, Companyia Arden. En els últims anys col·labora amb Capella de Ministrers tant en projectes pedagògics com artístics i ha estrenat peces com “A circle in the water”, “El Cortesà” (òpera), “El llibre de les bèsties” i “El bufó de la reina”.
Ha guanyat tres Premis Max, dos com a Millor Intèrpret i un com Millor Coreografia per Pinoxxio al costat de Rosángeles Valls. Té quatre Premis Abril a Millor Intèrpret Masculí de Dansa, i el Premi al Millor Intèrpret en els guardons Teatres de la Generalitat Valenciana. Guanyador de l’IV Certamen Coreogràfic de Madrid, Esment a Millor Intèrpret Masculí en el mateix Certamen i Beca per a la Merce Cunningham Dance Company (Nova York).