L’Acadèmia

Acadèmia CdM naix amb la missió d’atorgar als joves intèrprets de música antiga europea les eines necessàries per al perfeccionament i professionalització d’aquest repertori tan singular.  

Creada en 2018, és un curs en residència en la línia de l’experimentació entorn de les noves propostes de reinterpretació de la música antiga amb criteris històrics. Amb l’Acadèmia CdM la reinterpretació musical conjuga criteris de praxis, musicològics i etnomusicològics recreats sobre la base de fonts pràctiques i teòric-documentals europees des de l’Edat mitjana al Barroc. Es tracta de recrear el tipus de treball on es permeta als participants descobrir i desenvolupar tasques relacionades amb la interpretació musical com la posada en escena, l’actitud del músic en el concert, la improvisació, la mesuració, l’ornamentació, l’organologia, la música ficta, el contrapunt, etc. Mitjançant un mètode d’ensenyament obert i adaptat a les necessitats de cada assistent per a potenciar l’emprenedoria i reforçar el discurs artístic dels intèrprets. L’activitat té un vessant totalment pràctic amb un resultat pedagògic innovador, ja que es desmarca de l’academicisme establert en els actuals ensenyaments musicals i pretén dotar de noves experiències musicals a tots els participants per a facilitar-los l’accés al món professional. 

És una oportunitat única que permet als participants adquirir experiència pràctica al costat de músics del grup valencià Capella de Ministrers, de reconegut prestigi i de llarg recorregut en el sector. A través de classes teoricopràctiques i activitats pràctiques en llocs emblemàtics, sota la direcció de Carles Magraner, director des de fa 35 anys. 

La VI edició de la Acadèmia CdM se centra en un repertori vocal i instrumental per a la dansa en el Renaixement amb obres de Susato, Arbeau, Mainiero, Gastoldi, Fletxa, Praetorius, Janequin, de l’Alzina, di Lasso i Orazio Vecchi, sota la direcció de Carles Magraner i amb la col·laboració de Robert Cases com ajudant de direcció i Toni Aparisi de director d’escena.

El nou curs es desenvoluparà del 16 al 21 de gener 2023 en el CCCC – Centre del Carme Cultura Contemporània i durant la resta de l’any en diferents localitzacions.

Amb la col·laboració de


I de l’Ajuntament de València – Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals

LogoAreaPatrimoni-negre.png

L’Acadèmia CdM forma part del Festival MHA – Música, història i art:

MHA_negro.png

Organitzada per la Fundació Cultural CdM:logofcdm.png